Category

Yağlar

Category

Shea yağı, Batı Afrika’daki shea ağacının fındıklarından elde edilen ve genellikle kozmetik ve doğal cilt bakım ürünlerinde kullanılan, beyaz renkli yağlı bir maddedir. Doğal A vitamini içeren, % 100 saf, rafine edilmemiş, çiğ shea yağı, lekeleri ve kırışıklıkları, gebelik süresince çatlak oluşumunu, kas yorgunluğunu, dermatiti ve bazı tıbbi problemler için radyasyon tedavileri gibi sayısız deri koşullarını engelleyebilir. Gerçekten de, çiğ shea yağı deriye uygulandığında oldukça nemlendiricidir ve hemen yumuşaklık ve pürüzsüzlük sağlar. Ancak diğer kanıtlanmış faydaları da vardır. Ulusal Biyoteknoloji Enstitüsü, shea ve shea yağının; antienflamatuvar ve antitümör işlevi teşvik eden bileşiklerin önemli bir kaynağı olduğunu gösteren bir çalışma yayınladı. Amerikan Yaşam Bilimleri Dergisi’ndeki bir başka çalışmada, yaşlanmayı önleyici özellikler gösteren kolajen üretimini artırdığı kanıtlandı. Çiğ Shea Yağının Besin İçeriği Stearik, oleik asitler ve faydalı E vitamini ve A vitamini bakımından zengindir. Shea ağacı, yüzde 45-50 oranında oleik asit, % 30-41 oranında stearik asit içeren bitkisel yağ kaynağı…

Maydanoz yağı antimikrobiyal, anti-romatizmal, anti-artritik, antiseptik, sıkılaştırıcı, dolaşımı destekleyici, detoks yaptırıcı, sindirim sistemini destekleyici, diüretik, depresif, adet söktürücü, ateş düşürücü, tansiyon dengeleyici, müshil etkili ve uyarıcı gibi özelliklere sahiptir. Maydanoz, bilinen en eski baharatlardan biridir. Hem et hem de diğer gıdaları lezzetlendirmek için tohum, taze yapraklar ve maydanoz yağı olarak kullanılıyor ve halen kullanılmaktadır. Yemekleri süslemek için de kullanılır. Maydanoz yağının kendi öz yağlarından elde edilen ferahlatıcı ve iştah açıcı bir otsu tadı vardır. Bu öz yağ, kurutulmuş tohumlarından buhar distilasyonu ile elde edilir ve ana bileşenleri olarak apiol, miristik, pinen ve tetrametoksialbenzen barındırır. Ayrıca, maydanozun botanik ismi Petroselinum Sativum’dur. Bu bitki, baharat ve çeşni olarak yaygın olarak kullanılmasının yanı sıra, esas olarak temel yağının özelliklerinden dolayı tıbbi özelliklere sahiptir. Mikrobiyal Enfeksiyonları Önler Mikropların olduğu yerde, enfeksiyonlar ve hastalıklar bulunur, ancak maydanoz öz yağının bulunduğu yerde mikrop yoktur. Peki neden? Aslında bu yağın geniş antimikrobiyal özellikleri vardır.…

Hem yemekler için hem de iyileştirici olarak kayısı yağının faydaları çoktur ancak kayısı yağı birçok insanın var olduğunu bilmediği bir yağdır. Bununla birlikte, bu benzersiz yağı sağlık rejimine eklemeden önce, nereden geldiğini ve sağlığınız için hangi potansiyel fayda ve yan etkileri olduğunu anlamanız önemlidir.   Kayısı Yağı Nedir? Kayısı çekirdeği yağı kayısı çekirdeklerinden veya tohumlarından elde edilir. Yağın hazırlanması genellikle birkaç adımlık bir işlemdir. Önce meyve toplanır ve tohumlar ayrılır. Daha sonra kabuk çıkarılır, böylece çekirdek yağ atılmadan önce ezilir ve öğütülür. Kayısı yağı sıklıkla uçucu/öz yağlar için bir taşıyıcı yağ olarak kullanılırken, tek başına da kullanılabilir. Geleneksel kayısı yağı, organik kayısı çekirdeği yağı veya soğuk preslenmiş kayısı çekirdeği yağı da dahil olmak üzere birçok farklı çeşide sahiptir ve araştırmalar, antimikrobiyal ve nemlendirme özellikleri de dahil olmak üzere birçok fayda içerdiğini göstermiştir. Kayısı yağı için en yaygın kullanım biçimleri arasında saç bakımı , cilt bakımı ve doğal yüz tedavileri…

Yasemin çiçeğinden elde edilen yasemin yağı, stresin üstesinden gelmek için, havayı temizlemek için popüler bir doğal çaredir. Yasemin yağı yüzlerce yıldır depresyon, kaygı, duygusal stres, düşük libido ve uykusuzluk için doğal bir çare olarak Asya’nın bir bölümünde kullanılmaktadır. Araştırmalar, Jasminum officinale cinsi yasemin yağının, sinir sistemini olumlu yönde etkileyerek çalıştığını gösteriyor. Yasemin çiçeğinden elde edilen yağın aromaterapik olarak veya cilde uygulandığında kalp hızı, vücut sıcaklığı, stres tepkisi, uyanıklık, kan basıncı ve nefes alma gibi bir dizi biyolojik faktör üzerinde etkili olduğu görülmüştür. Birçok kişi doğal bir afrodizyak olarak yasemin yağı kullanıyor çünkü şehvet artışına neden olabilecek “baştan çıkarıcı” bir kokusu var ve ayrıca libido artırıcı niteliklerinden dolayı “kraliçe” olarak adlandırılır. Depresyonu Önler ve Anksiyeteyi Azaltır Yasemin yağı, ister aromaterapi tedavisi olarak ister topikal olarak cilt üzerinde kullanıldığında ruh halinde ve uykuda iyileşme yaşanmıştır. Bunun yanı sıra her şekilde enerji düzeylerini artırmanın bir yolunu bulmuştur. Araştırma sonuçları yasemin…

Limon, vücuttaki toksinleri temizleme yeteneği ile bilinir. Enerjiyi artırmak ve cildi arındırmak için yaygın olarak kullanılır. Geçen yıl Uluslararası Gıda Mikrobiyolojisi Dergisi’nde yayınlanan bir araştırmaya göre, limon yağı tüm uçucu yağların en güçlü antimikrobiyal etkileri olanıdır. Deneysel Biyoloji ve Tıp’da yayınlanan bir başka araştırma limon yağı koklamanın, vücut yağının parçalanmasını sağlayan nörolojik etkinliği geliştirdiğini buldu. Limon yağı, el altında bulunması gereken yağlardan biridir ve diş beyazlatıcı, çamaşır temizleyici, selülit kremi ve yüz yıkama ürünü olarak kullanılabilir. Anlaşıldığı kadarıyla Ayurvedik tıp, en az 1000 yıl boyunca birçok hastalığı tedavi etmek için limon ve limon yağı kullanıyor. Limon yağı sağlık yararları bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Limon Yağının Faydaları Nelerdir? Temizleyici ve arındırıcıdır Ağız sağlığını destekler ve ağız kokusunu giderir Mide bozukluklarını iyileştirir Karın kolik ağrısı Öksürüğü geçirir Mideyi sakinleştirir ve mide bulantısını hafifletir. Sindirimi iyileştirir Cildi besler Zayıflamayı teşvik eder Ayrıca kan damarlarındaki kolesterolü düşürmek ve kalp hastalığını önlemek için…

Çam yağı, Pinus sylvestris ağacının iğnelerinden türetilmiştir. Temizleme, canlandırıcı ve tazeleyici olarak bilinen çam yağının, güçlü, kuru, odunsu bir kokusu vardır, hatta bazı insanlar ormanların kokusunu andırıyor derler. Hipokrates’in de dahil olduğu eski Yunan uygarlıklarında kullanılan uzun ve ilginç bir tarihe sahip olan çam yağı, ağrıyı azaltmak, enerji artırmak ve stres baskını yapmak için eski bir terapötik yöntemdir. Pinus sylvestris ağaçları, yüzyıllar boyu Romanya’da çok önemli bir ağaç olmuştur ve kuru kabukları genellikle ahşap olarak işlemek için toplanıyor. Neyse ki, buhar distilasyonu yoluyla çam yağı ölü, düşmüş çam kabuğundan bile oluşturulabilir. Bir kez şişelendiğinde bu konsantre formül, hastalıklara neden olan iltihaplanmayı düşüren, aromaterapi ile ruh halinizi yükselten, aynı zamanda bakteri, mantar, maya ve patojenleri öldüren güçlü aktif bileşenler barındırır. Evinizde yaşayabilecek çeşitli toksinleri ortadan kaldırmak için yardım ederek havayı arındırma kabiliyetine sahip olduğunu kanıtlamış çam yağı bir astım doğal çaresi olarak ve bir öksürük tedavisi olarak yararlıdır ve…

Gül, gençlerin aşk bahçelerinin sevimli hatıralarını ateşleyen çiçeklerden biridir. Ama güllerin çok güzel bir kokunun yanı sıra bir şifa kaynağı olduğunu biliyor muydunuz? Doğrudur, çünkü birçok sağlık koşullarının iyileşmesine yardımcı olabilecek terapötik avantajlara sahiptirler. Basit bir buharla damıtma işlemiyle yaratılan Gül öz yağı, sağlık koşullarının tedavisinde kullanılmakta ve binlerce yıldır doğal güzellik uygulamalarında kullanılmaktadır. Araştırmalar ve kişisel deneyimlere göre, gül yağı sivilceleri iyileştirebilir, hormonları dengeler, kaygıları hafifletir, depresyonu iyileştirir, gül hastalığını azaltır ve libidoyu doğal olarak artırabilir. Gül Öz Yağı Genel Profili Gül öz yağı, Rosa damascena özünden elde edilir ve araştırmacılar, vücudun iyileşmesini teşvik ettiği bilinen birkaç terapötik bileşik içerdiğini keşfettiler. Bu bileşikler aşağıdakilerdir: Citronellol: Etkili sivrisinek kovucu (aynı zamanda citronella’da bulunur). Citral: Vitamin A sentezi için gerekli olan güçlü antimikrobiyal (aynı zamanda limon ve limon otunda da bulunur). Carvone: Etkili sindirim yardımı (ayrıca frenk kimyonu ve dereotunda da bulunur). Citronellyl Acetate: Güllerin hoş lezzeti ve aromasından…

Fındığın popülerliği, özellikle çeşitli fındık esaslı ekmekler ve çikolatalara eklenmesiyle birlikte hızlanıyor gibi görünüyor. Bununla birlikte, fındıklar ve faydaları eski zamanlara kadar dayanıyor. Fındık yağı, pişirme aracı olarak popüler iken, likör ve kahvede lezzet verici bir madde olarak da kullanılır. Güçlü bir antioksidan olan fındık, vejetaryenler için, özellikle kilo kaybı yolculuğunuzdaysanız, ideal bir protein kaynağıdır. 10 gram fındık, günlük gereksinimlerin % 30’undan fazlasını sağlayan 15 g protein sunar. Ayrıca, günlük yağ gereksinimlerinin % 93’ünü karşılayan, kolesterol ve sodyum içermeyen zengin bir sağlıklı yağ kaynağıdır. Erken Yaşlanma Belirtilerini Azaltır Bir fincan fındık, günlük Vitamin E gereksiniminin yaklaşık % 86’sını karılar. Aynı zamanda iki güçlü antioksidan olan A ve C vitamini içerir. Bu vitaminlerin sinerjik etkisi, cildinizdeki ince çizgilerin ve kırışıklıkların başlamasını engeller ve böylece yaşlanma belirtilerinin erken başlamasını geciktirir. Cildinizi Nemlendirir Fındıkta, yukarıda belirtildiği gibi, bol miktarda E vitamini bulunur. Fındık yağındaki E vitamini cildi nemlendirir ve hidrasyona yardımcı…

Ayçiçeği tohumları, birçok çeşit esansla zengin, bazen de beslenmesi zor olan eşsiz bir besindir. Aslında, ayçiçeği tohumları, E Vitamini, bakır, B vitamini bakımından zengindir, tiamin, fosfor, selenyum ve benzeri gıdalardan zengin en iyi 10 besin listesi yapılsa mutlaka içeriklerden biri olabilir. Ayçiçeği tohumları, hemen hemen her türlü yemiş ve tohum gibi, esansiyel yağ asitleri için sağlıklı bir kaynak sağlar; onların özel yağ asitleri linoleik asit formundadır. Buna ek olarak, ayçiçeği tohumları ayrıca, protein, B Vitaminleri, fitosteroller ve diğer yapı taşlarını oluşturan mükemmel bir lif kaynağı, amino asitlerdir; özellikle de triptofan! Her ne kadar genel olarak tüketilen yağın istenmeyen kilo alımına neden olabileceğine inanmamıza yol açmış olsa da, bunun tam tersi gerçektir. Sağlıklı yağ tüketimi aslında sağlıklı bir kardiyovasküler sisteme, dengeli sağlıklı bir vücut ağırlığına ve vücuttaki iltihap düzeylerinde azalmaya neden olur. Ayçiçeği tohumu yağında bulunan yağların sağlıklı kaynakları aslında hücre zarlarının yapı taşlarıdır, vücudunuzun hormonları dengelemesine, yemek…

Kabak artık sadece sonbahar ve kış için değil, bütün bir yıl boyunca hastalığa karşı savaşmak için kullanılıyor. Kabak çekirdeği yağı, metabolik ve fizyolojik sağlığınızı iyileştirmek için günlük olarak kullanılabilir. Fayda açısından zengin kullanışlı bir bileşen Triptofan içerir. Doymamış yağ asitleri ve yüksek düzeyde bir antioksidan madde ile paketlenmiş bu sessiz şampiyon, hem erkekler hem de kadınlar için uzun bir fayda sağlıyor. Bu küçük tohumlardan alınan yağ doğru sıcaklıkta ekstrakte edildiğinde, yapabilecekleri neredeyse sınırsızdır. Yüksek miktarda karotenoidler ve lipozolubik vitaminler sayesinde, kabak çekirdeği yağı uzun süre hastalık önlemeye, özellikle de prostat hastalıklarına uygun bir bileşen olarak düşünülmüştür. Bilinen bu kullanıma ek olarak, araştırmalar diyabet, kaygı ve hatta kanser için etkili bir ilaç olduğunu kanıtladı. Dünya Sağlık Örgütü, küçük tohumluklarda büyük miktarlarda bulunan ve yağ üretim süreci boyunca muhafaza edilen çinko elde etmek için yararlı bir yol olarak kabak çekirdeği tüketilmesini öneriyor. Avrupalı ​​kaşifler, Kuzey Amerika seyahatlerinden balkabağı getirmeden…