Kolayca hasat edilir ve toplanılır. Krem, yağ, jel, kompres, tentür veya çay haline getirilebilir; banyoda veya buğu olarak kullanılır; salatada ve güveçte yenir; diş macunlarına veya ağız gargaralarına karıştırılır ve bebekler ve yaşlılar için yeterince hassas kullanıma sahiptir. Aynısefa yüzyıllar boyunca süs amaçlı olarak ve ayrıca mutfak, kozmetik ve tıbbi sebeplerden dolayı kullanılan bir bitkidir. Ne olduğundan emin değilseniz bile, muhtemelen marigold çiçeklerini biliyorsunuzdur. Bu bitki, marigoldlar ile aynı cinsdendir. Aynısefa ağızdan alınabilir, ancak daha popüler şekilde topikal olarak uygulanır. Bu çiçek, günümüzde birçok doğal sağlık ürünü ve cilt bakım kozmetiğinde popüler duruma gelmiştir ve neredeyse 200 farklı losyon, şampuan ve diğer ürünler için kullanılmaktadır. Ayrıca, çeşitli sağlık konularında yardımcı olduğu bilinmektedir; güçlü bir antioksidandır ve antiviral otların en güçlüleri arasındadır. Buna ek olarak, deri iltihaplanmasından kramplara hatta kansere kadar değişen sağlık sorunlarına yardımcı olur! Antienflamatuvar Özelliklere Sahiptir Aynısefa çiçeğinin sağlıklı flavonoidler yoluyla güçlü antienflamatuar özelliklere sahip olduğu…